Alimentatie

Scheiden Nieuwe Stijl!

Alimentatie:

Wil je zelf de kinderalimentatie berekenen?

Klik dan op onderstaande link:
Bereken kinderalimentatie nu

Dit is een indicatie. Wil je zeker weten waar je aan toe bent? Dan maak ik graag een gedetailleerde berekening voor je.

Alimentatie

Alimentatie, wat krijg ik of wat moet ik betalen?! Je wilt natuurlijk graag weten hoe je er financieel voorstaat na de scheiding. 

Regels voor alimentatie  wijzigen per 1 januari 2020. Lees meer….

Kinderalimentatie

Kinderen eerst. Wat kosten de kinderen en wie kan dat betalen?  Kinderen moeten zoveel mogelijk door kunnen leven zoals voor de scheiding. 

WAT KOSTEN DE KINDEREN?

Hoe bepaal je wat er per kind betaald moet of kan worden? Wat is het gezinsinkomen voor de scheiding. Wat is dan de behoefte van de kinderen? Daarna wordt gekeken naar jullie draagkracht en wordt er berekend wie wat kan betalen.

Het staat jullie vrij om met een eigen (onderbouwde) berekening van de kosten van jullie kind te komen. Vaak blijven de kinderen bij een ouder wonen en stort de ander dus een financiële bijdrage voor het onderhoud van de kinderen. De rechter toetst wel of dit niet te laag is.

KINDERALIMENTATIE GAAT DUS VOOR OP PARTNERALIMENTATIE!

Een kind heeft recht op alimentatie tot 21 jaar. Vanaf 18 jaar wordt de alimentatie rechtstreeks aan het kind betaald. Studeert het kind en is het ouder dan 21 jaar, dan bestaat er alleen nog een morele betalingsverplichting.

Wij kunnen een gedegen berekening van de kinderalimentatie maken. Wil je zelf aan de slag? Klik hiernaast op link.

Recht op partneralimentatie?

Je hebt alleen recht op partneralimentatie als er na het toekennen van kinderalimentatie nog geld over is. Of als je geen kinderen hebt natuurlijk.

Als jullie samen kinderen hebben wordt er eerst gekeken hoeveel kinderalimentatie er moet of kan worden betaald en door wie.

Is er dan draagkracht over en heeft een van jullie behoefte aan financiële ondersteuning om zoveel als mogelijk dezelfde levensstandaard te behouden als voor de scheiding?

Dan kan ook partneralimentatie worden toebedeeld.

Wij kunnen een professionele berekening maken of en hoeveel partneralimentatie er betaald kan worden!

Zeker voor ondernemers is een goede berekening noodzaak. Wij gebruiken hiervoor een kasstroomberekening. Bel voor meer informatie, wij helpen je graag verder. 

Vanaf 1 januari geldt een nieuwe wet die de duur van partneralimentatie beperkt. Klik hier voor een overzicht.

Ron Bults Echtscheidingsspecialist